Altijd als eerste onze nieuwste blogs lezen? Laat je email adres achter en je ontvangt een bericht als wij een nieuw blog plaatsen.

Marketing draait tegenwoordig allemaal om de klant. Geen push maar pull. Niet zenden maar halen. En ondertussen nog wel even de Return-On-Investment verklaren. Een marketeer kan tegenwoordig niet meer zonder cijfermatige ondersteuning.

Meten is Weten

De niet Sitecore Marketeer komt een heel eind met de (Google) UTM codes. Sitecore Marketeers kunnen de Sc_Camp code inzetten. Door het toevoegen van een sc_camp-code wordt extra informatie toegevoegd aan de URL. Wanneer iemand klikt op de link slaat Sitecore de informatie van de URL op. Hierdoor kan je de acties en reis van de bezoeker op je site precies volgen. En dat is handig!

In Sitecore 8 is deze code  heel eenvoudig aan te maken. Je gebruikt hiervoorde Campaign Creator.

Campaing Creator

De Campaign Creator is een tool waarmee binnen Sitecore campagnes-zijn te organiseren. Op deze wijze is het mogelijk om effectiviteit van campagnes over verschillende kanalen en actiegroepen te monitoren.

In de Campaign Creator worden de diverse campagneactiviteiten georganisereerd en aangemaakt. Ook is het mogelijk om direct een engagement plan aan specifieke campagnes te koppelen.

Resultaten bekijken

De sc_camp code voeg je toe aan de URL’s van de specifieke campagne en in de campaign review is het eenvoudig te zien welke campagnes resultaten opleveren via de link naar de Experience Analytics

Meer achtergrond nodig? Neem contact met ons op

Deel deze pagina