Salland Zorgverzekeraar EEN CMS ANNO NU

Sinds (bijna) een jaar mogen we Salland Zorgverzekeraar (voorheen Eno Zorgverzekeraar) opdrachtgever van Suneco noemen. En daar zijn we trots op! De vraag aan ons: het realiseren van de overstap naar een nieuw CMS. Salland wil zich verbreden in digitalisering en online marketing. Daarbij hoort een toekomstbestendig CMS. Daarnaast had het huidige CMS vijf publieke websites die wel een optimalisatie konden gebruiken. Eén wijziging moest vijf keer worden doorgevoerd voordat deze zichtbaar was, en de tool waarmee je de zorgverzekering kunt samenstellen was toe aan een opknapbeurt. Belangrijk punt: de oplossing moet voldoen aan strenge eisen op het gebied van privacy en informatiebeveiliging.

Keuzes

Een CMS anno nu. Aan ons bij Suneco de taak om op korte termijn een keuze te maken welk CMS het beste bij de wensen van Salland past. Uiteindelijk is die keuze gevallen op het nieuwe Sitecore 10 SXA met hosting in Microsoft Azure. Met Sitecore heeft Salland de mogelijkheid om in een later stadium marketing en personalisatie-features te gebruiken.

Harde deadline: Prinsjesdag

Want: het moment om klaar te zijn voor prolongatie, de periode in november en december dat mensen op zoek gaan naar een nieuwe zorgverzekeraar als er onderdelen in de zorgverzekering veranderen. En dus hebben we vanaf eind mei - in een periode van vier maanden - maar liefst zes websites ondergebracht. Vanuit Sitecore 10 SXA hebben we 28 herbruikbare componenten ontwikkeld, die voor alle websites te gebruiken zijn. Op deze manier zijn de websites van Eno eenvoudig in te richten en daardoor was het mogelijk om snel en efficiënt de nieuwe websites op te zetten. Ook hebben we het design van Salland.nl gerealiseerd. De contentmigratie heeft Eno zelf gedaan in nauwe samenwerking met ons team.

Door goede communicatie tussen Suneco en Salland Zorgverzekeraar is het gelukt om de nieuwe websites op tijd live te zetten. Een livegang is altijd een feestje. Helemaal omdat er uit deze prettige samenwerking nog steeds nieuwe ontwikkelingen komen.

“De intensieve en prettige samenwerking met Suneco heeft het project tot een succes gemaakt!” – Ali Hamzi, Project Manager, Salland Zorgverzekeraar

Sprint 

We hebben dit project aangevlogen volgens de Scrum-methode, in sprints van drie weken. Hierdoor was het zowel voor ons eigen team als voor Eno heel helder en concreet waar we ons de komende periodes op richtten. Door regelmatig te reviewen met Salland, konden we op tijd bijsturen en stond niemand voor verrassingen. 

Inmiddels draaien de websites al een halfjaar en voeren we bij Suneco sinds eind 2021 het technisch beheer uit van de websites en de hosting in Microsoft Azure.
Een geslaagd project!