HEINEKEN

HEINEKEN is de meest internationale brouwerij ter wereld. Ze is de leidende ontwikkelaar en brouwer van premium bier en cider merken. Aangevoerd door het Heineken® merk, HEINEKEN heeft een portfolio van meer dan 300 internationale, regionale, lokale en speciale bieren en ciders. Vanaf 2018 tot medio 2020 heeft Suneco het technisch beheer van de corporate website van HEINEKEN uitgevoerd.

De website www.theheinekencompany.com draaide op het Sitecore 8 platform op Azure. Suneco was verantwoordelijk voor het technisch beheer dat bestond uit 24/7 support, doorontwikkeling en (automatische) deployments.

Voordat het platform in beheer is genomen hebben we een code review uitgevoerd en is het proces van deployments (de CI/CD) zo ingericht dat deze door ons volledig geautomatiseerd functioneerde. Vanwege de aard van de website en het aantal wereldwijde bezoekers is een zeer hoge beschikbaarheid en performance van de website essentieel. Uitrollen van een nieuwe release verloopt daardoor geruisloos en snel. Suneco heeft HEINEKEN op dit vlak ontzorgt.

Belangrijke wijzigingen welke door ons zijn gerealiseerd zijn het ombouwen van Webforms naar MVC en zorgen voor een optimale gebruikerservaring voor de contentbeheerders door gebruik te kunnen maken van de Page Editor. Daarnaast zijn componenten gerealiseerd ten behoeve van de presentatie van de (half-)jaarcijfers van HEINEKEN.