HEINEKEN

Nog een opdrachtgever waar we bij Suneco erg trots op zijn: de meest internationale brouwerij ter wereld. De leidende ontwikkelaar en brouwer van premium bier en cider-merken. Niemand minder dan: HEINEKEN. Aangevoerd door het Heineken® merk. Vanaf 2018 tot halverwege 2020 hebben we het technisch beheer van de corporate website uitgevoerd.

 

De opdracht

De website www.theheinekencompany.com draaide op het Sitecore 8 platform op Azure. Suneco was verantwoordelijk voor het technisch beheer dat bestond uit 24/7 support, doorontwikkeling en (automatische) deployments.

Voordat het platform in beheer is genomen hebben we een code review uitgevoerd en is het proces van deployments (de CI/CD) zo ingericht dat deze door ons volledig geautomatiseerd functioneerde. Vanwege de aard van de website en het aantal wereldwijde bezoekers is een zeer hoge beschikbaarheid en performance van de website essentieel. Uitrollen van een nieuwe release verloopt daardoor geruisloos en snel. We hebben HEINEKEN op dit vlak ontzorgd.

Belangrijke wijzigingen - die wij hebben gerealiseerd - zijn het ombouwen van Webforms naar MVC en zorgen voor een optimale gebruikerservaring voor de contentbeheerders door gebruik te kunnen maken van de Page Editor. Daarnaast hebben we componenten gemaakt die bruikbaar zijn voor de presentatie van de (half-)jaarcijfers van HEINEKEN.