DynamicWeb: een all-in-one e-commerce platform

Suneco is Dynamicweb partner en daarom zetten we DynamicWeb bij veel van onze opdrachtgevers in. Een Content Management Systeem (CMS) met Swift als eigen front-end accelerator om gemakkelijk een website in elkaar te klikken en een Product Information Management systeem (PIM) voor het centraal beheren van productinformatie. En zo zijn er nog veel meer functionaliteiten. Wat ons betreft een gebruiksvriendelijk platform dat perfect aansluit op de wensen en behoeften van veel van onze opdrachtgevers.

DynamicWeb is ideaal wanneer je bijvoorbeeld een webshop in beheer hebt of veel informatie uitwisselt met je (B2B-)klanten of verkoopkanalen zoals Amazon of Bol.com. Zo kun je via het bronsysteem - ERP - producten en productinformatie bijhouden. Misschien herken je het dat op veel verschillende servers afbeeldingen staan en in bijvoorbeeld Excel productinformatie. Deze kun je allemaal in het PIM van DynamicWeb kwijt. Ook wel een single source of truth: één plek waar je alles aanpast en je je productdata verrijkt.

Je kunt klanten een ‘Mijn-omgeving’ bieden door in te loggen. Hier vinden ze bijvoorbeeld bestellingen terug. Daarnaast heeft DynamicWeb ook een marketingmodule. Zo kun je niet alleen mails geautomatiseerd versturen na aanmelden of het plaatsen van een bestelling, maar ook gebruik maken van gepersonaliseerde content. Als een klant vaak een bepaald type product bestelt, valt diegene binnen een bepaalde categorie en zou je via geautomatiseerde mails kunnen zeggen “Hé, misschien vind je dit product ook interessant”.


Voor vooral zakelijke klanten biedt DynamicWeb een Digital Asset Portal (DAP) waar zij zelf productinformatie kunnen downloaden, zoals productbladen, afbeeldingen of eigenlijk alles wat je in het PIM hebt vastgelegd. Dat hoeven zakelijk klanten dat niet via een e-mail of een telefoontje te vragen.

Huidige opdrachtgevers met DynamicWeb

De opdrachtgevers die Suneco tot nu toe in beheer heeft met DynamicWeb zijn uiteenlopend. Van een branchevereniging voor de bouw tot een organisatie die bedrijfskleding verkoopt. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: een webshop. 

 

  • Neem als voorbeeld CompanyFits. Dit is een heel duidelijk voorbeeld van een bedrijf met een uitgebreide webshop. Klanten van CompanyFits kunnen inloggen en zelf kleding bestellen voor personeel.

 

  • Maar we hebben ook opdrachtgevers zoals Pentair - een Amerikaans waterbehandelingsbedrijf. Pentair heeft wel alle productinformatie ondergebracht in PIM van DynamicWeb, maar die verkopen dat niet. Je kunt dus door de producten heen klikken, maar je kunt het niet daadwerkelijk bestellen. Dit kan alleen door contact op te nemen met de debiteur. Ook dat is een mogelijkheid. 

 

  • Daarnaast hebben we een nieuw project met Isiflo; zij verkopen onder andere leidingen en koppelstukken, kranen en oogdouches voor de water- en gasbranche. Kortom, zij maken onderdelen voor leidingen. De website die we voor hen in elkaar zetten, is eigenlijk vooral een voorkant waarmee hun klanten kunnen opzoeken welke producten er zijn. Zo houden we de productgroepen en zoekfuncties op orde. Hun klanten kunnen op de website van Isiflo een specifiek koppelstukje opzoeken om te zien wat het productnummer daarvan is. Vervolgens kunnen zij met dat productnummer een bestelling plaatsen. 

 

  • Volandis is ook een klant van DynamicWeb. Zij zijn een kennis- en adviescentrum voor veilig werken in de bouw- en infrasector. Zij gebruiken een DynamicWeb-omgeving voor het versturen van nieuwsbrieven en het inrichten van landingspagina’s. 

 

  • HollandControls hadden al een eigen website in DynamicWeb die opgefrist moest worden. Die hebben we omgebouwd met het nieuwe Swift, dat werkt in alle opzichten beter. Ook hebben we de content gemigreerd. Eenzelfde soort opdracht hebben we voor Byosis. Voor hen hebben we het beheer overgenomen van een andere DynamicWeb partner. Op dit moment wordt Rapido als front-end framework gebruikt. Dit zetten we om naar Swift. Ook nemen we de marketing module van DynamicWeb in gebruik voor Byosis. 
De rol van

Suneco

Ons aandeel hierin is dat wij onze klanten adviseren, de inrichting van DynamicWeb doen en de integraties met andere systemen, zoals ERP en CRM, maken. Suneco is er dus ter ondersteuning; aanpassingen die niet lukken, of nieuwe onderdelen die aangemaakt moeten worden. Verder zit jij als klant zelf aan de knoppen. Met DynamicWeb kunnen we het voor opdrachtgevers heel laagdrempelig maken om een webshop of website te maken, producten te uniformeren en te beheren. Een PIM kan heel overweldigend zijn als je alle functionaliteiten ziet. Hetzelfde geldt voor de accelerator Swift. Daar ondersteunt Suneco maar al te graag bij. 

Wat kan

Suneco doen voor jou?

Kan Suneco jou ondersteunen bij het beheer van jouw webshop met DynamicWeb? Neem contact op via info@suneco.nl en 088 - 00 279 60 of door onderstaand formulier in te vullen. Dan bespreken we jouw wens binnenkort onder het genot van een kopje koffie.