Isiflo Overzichtelijke productinformatie

Isiflo houdt zich bezig met het ontwikkelen van messing- en composietkoppelingen in de Europese water-, riolerings- en gasdistributienetwerken. Een toonaangevende speler in de industriële sector dus. Het is een Noors bedrijf dat in Nederland het bedrijf HSF heeft overgenomen. De oude website van HSF functioneerde haast niet meer, maar met de oprichting van de Nederlandse tak van Isiflo, was het cruciaal om de producten van HSF op een nieuwe, Nederlandstalige website te presenteren. En dus kwam Isiflo met een specifieke vraag bij Suneco, namelijk het inrichten van een nieuwe website in DynamicWeb. Zodat zij via een PIM-systeem alle productdata kenbaar kunnen maken voor websitebezoekers.

De vraag

De wens van Isiflo was dus om de productdata van HSF snel en efficiënt aan potentiële klanten te kunnen presenteren. Ze maakten gebruik van Compano PIM, dat goed integreerde met de 2BA-datapool, een platform waarmee leveranciers wereldwijd producten kunnen vinden. Minder gebruiksvriendelijk, wél efficiënt. Maar Isiflo wil meer dan alleen een efficiënte zoekfunctie bieden. Isiflo wil namelijk ook productinformatie aan hun bezoekers kunnen tonen.

De vraag aan Suneco was dan ook: een nieuwe Nederlandse website opzetten die producten kan tonen én de oude Rapido-website upgraden naar een modernere Swift-omgeving, die in lijn is met de huisstijl van Isiflo Noorwegen. De vraag lijkt relatief ‘simpel’, maar heeft een grote impact. En dit alles moest redelijk snel gebeuren. 

De oplossing

Vanuit Suneco kwamen we met de oplossing om de bestaande website in Swift opnieuw op te bouwen met behoud van het uiterlijk, maar wel aangepast aan de stijl van Isiflo Noorwegen. We gebruikten standaardcomponenten om de huisstijl na te bootsen. Daarnaast gebruiken we Google Lighthouse om de prestaties van de website te verbeteren, waaronder laadtijd, snelheid en toegankelijkheid.

De nieuwe website maakt het mogelijk voor bezoekers om producten te vinden en stelt Isiflo in staat om snel een catalogus op te zetten. Productbeheer deden zij in Compano PIM, maar die gegevens hebben we geïmporteerd  in DynamicWeb. Ook voor huisstijl en het bijhouden van content zetten we DynamicWeb in.  

Op dit moment is de website in beheer bij ons. Dit betekent dat bij eventuele problemen Isiflo slechts één telefoontje verwijderd is van directe ondersteuning. Bovendien zijn er ideeën voor verdere aanpassingen en verbeteringen aan de website in de toekomst.

Het resultaat 

We gingen - en gaan - verder dan alleen het bouwen van de website. Zo organiseerden we een review en een workshop om Isiflo te helpen met het beheren van de website-inhoud en medewerkers te leren hoe ze producten kunnen verrijken. Dit stelt Isiflo in staat om zelfstandig met de website aan de slag te gaan.

Josip Lukic, Managing Director bij Isiflo: "Samen met Suneco, de meesterbouwers van webcreaties, heeft Isiflo for your comfort een fantastische nieuwe website gerealiseerd, waar comfort en gebruiksgemak hand in hand gaan."

Isiflo is tevreden met de snelle implementatie van de nieuwe website en de verbeteringen die daarbij komen kijken. Dankzij deze samenwerking kan Isiflo nu efficiënter klanten bedienen en is het bedrijf klaar voor toekomstige groei en ontwikkelingen. We hebben met succes hun Nederlandse website geoptimaliseerd en zo kan Isiflo snel en effectief reageren op de behoeften van klanten. 

Anouk, DynamicWeb Consultant bij Suneco: "Door implementatie als deze leren wij de sector nog beter kennen, super waardevol en dat nemen we mee naar onze andere opdrachtgevers!"

____________

Wil jij ook een efficiënte online ervaring leveren aan je klanten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Laten we een vrijblijvende kennismaking plannen ☕ Mail of bel ons, dan komen we snel bij je terug.