CHECKPOINT ON-DEMAND PRINTING SERVICE

Checkpoint verkort lead times voor haar klanten met on-demand printing service. Checkpoint Systems biedt al geruime tijd grotere kledingfabrikanten de mogelijkheid om zelf kleding labels en etiketten te printen om just-in-time productie mogelijk te maken en zo de time-to-market te verkorten voor kledingretailers. Inmiddels heeft printerfabrikant Zebra een oplossing om printers via internet te koppelen aan een Cloud service, waarbij de communicatie veilig via web sockets verloopt.

Suneco heeft het met dit project mogelijk gemaakt om vanuit het ordering portaal van de kledingfabrikant direct op een printknop te drukken, waarna de gekoppelde printer van de fabrikant de opdracht afdrukt. Het grote voordeel is dat er geen extra lokale infrastructuur benodigd is, de printer hoeft alleen de beschikking te hebben over een internetverbinding.

CHECKPOINT VERBETERT SERVICE MET TRACKER-APP

Checkpoint Systems was op zoek naar een oplossing om hun klanten snel en op eenvoudige wijze onderdelen van de geleverde apparatuur te kunnen laten identificeren, zodat deze automatisch en betrouwbaar besteld of onderhouden konden worden. Hierdoor werd de belasting van het klantcontactcenter ook verminderd.

Het voorstel van Suneco was om de onderdelen te voorzien van een unieke QR-code en deze door middel van een mobiele app uit te lezen. De app is beschikbaar gesteld in de Play store en kan eenvoudig en gratis door gebruikers op een mobiele telefoon worden geïnstalleerd. De app is gebouwd in Xamarin, wat het mogelijk maakt om een native look en feel app te bouwen waarbij gebruik wordt gemaakt van één codebase. Er hoeft dus niet voor ieder platform (iOS, Android, Windows Phone) een aparte app gebouwd te worden.

Checkpoint Systems is een internationale marktleider in voorraadbeschikbaarheidssystemen voor de Retail branche; hieronder vallen ook producten en diensten voor diefstalpreventie en artikelzichtbaarheid.