Nieuwe Eno websites live!

Eno is een zorgverzekeraar uit Deventer met regionale roots. Zij hebben verschillende merken: Salland Zorgverzekeringen, ZorgDirect en HollandZorg. Eno Zorgverzekeraar wilde in 2021 overstappen van een oud pakket naar een nieuw CMS om toekomstvast te zijn. 

Eind mei heeft Suneco opdracht gekregen om de labels van Eno opnieuw in te richten onder een nieuw CMS voor een deadlineDe uitdaging lag in de realisatie van de nieuwe sites in korte tijd en het migreren van de content. Werken met een deadline, dat zijn wij wel gewend. In het geval van dit project voor Eno lag de deadline echter wel heel dichtbij: Prinsjesdag 2021. 

Door slim gebruik te maken van het nieuwe Sitecore 10 SXA zijn er 28 herbruikbare componenten tot stand gekomen. Deze componenten zijn vervolgens gebruikt om alle websites mee in te richten. Zo konden we snel en efficiënt de nieuwe websites maken. We hebben de designs gemaakt en deze geïmplementeerd. Eno heeft zelf de contentmigratie gedaan in nauwe samenwerking met ons team. 

Agile samenwerken

Het project hebben we uitgevoerd middels de Scrum projectaanpak. Dit heeft als voordeel dat de stakeholders dicht bij het project staan en er snel gestuurd en geschakeld kan worden, door bijvoorbeeld de gezamenlijke Sprintreviews. Ook kwam de Product Owner vanuit Eno, zodat deze dicht bij de wensen van de klant stond. De goede communicatie en de open sfeer waren een kookpot voor flexibiliteit en creativiteit. Ging alles dan perfect? Nee, zeker niet. Maar de kern van een goede samenwerking ligt bij het tegenkomen van issues en deze gezamenlijk aanpakken. 

En dat is geslaagd, want inmiddels is Eno live met alle labels! Bekijk de labels van Eno Zorgverzekeraar via www.salland.nlwww.hollandzorg.nl en www.zorgdirect.nl.