Tempress

Uitlezen en vertalen van data uit zonnecellen bij Tempress

Tempress heeft een productielijn in China die zonnecellen produceert. De machines leveren tijdens de productie analytische data over de zonnecellen en het productieproces. Deze data wordt a.d.h.v processors verwerkt naar een database om vervolgens gesynchroniseerd te worden met Azure Cloud databases. Deze data wordt uiteindelijk vertaald naar rapportages die gebruikt worden om het productieproces te verbeteren.

Dit project is in samenwerking uitgevoerd met Arcus IT. De verantwoordelijkheid van Suneco lag bij het uitlezen van de data die de cellen van zonnepanelen genereren. De rol van Arcus IT in dit project is om voor servers te zorgen die met de juiste eisen in China komen te draaien. Deze servers vangen de data in CSV en XML bestanden af door de zonnepanelen worden gegenereerd. Suneco programmeerde hiervoor een Input- en Outputprocessor die de data van zonnecellen verwerkt.

Data verwerking

Suneco heeft verschillende services geschreven die de data van zonnecellen afvangt en verwerkt. Deze controleren of er bestanden met data beschikbaar zijn en zetten die klaar in een tijdelijke database (volgens een message queue principe) om gecontroleerd en verwerkt te worden. Na de uiteindelijke verwerking zijn de gegevens beschikbaar in Azure Cloud databases. Dit is waar de gegevens gebruikt worden voor rapportages.

Monitoring tool

Om het volgen van de bestanden makkelijker te maken voor de gebruiker, heeft Suneco een monitoring tool geschreven. Dit hebben we gedaan in de vorm van een WPF desktop applicatie die realtime laat zien welke bestanden er in verwerking zijn. Bij eventuele calamiteiten biedt deze tool informatie om problemen op te lossen.

Over Tempress

Tempress is al jaren expert op het gebied van zonne-energie. Met hun rijke geschiedenis in de solar technologie zijn ze in staat de meest vooruitstrevende solar technologie te leveren. Ze werken onder andere aan meer efficiente zonnecellen.