Overzicht op personalisatie & testen

Suneco Sitecore Summer Hack #6 gaat over de Experience Explorer. Ken je hem al? Sla onze SSSH#6 dan maar over! Maar denk je 'huh de wat'? Lees dan gauw verder want hier kan voordeel mee behaald worden.

SSSH6
Onderhoud van een website is niet enkel nieuwe content toevoegen. Optimaliseren en personaliseren horen er vandaag de dag ook bij. Samen met de Experience Explorer wordt het overzicht bewaard.

Wie? Wat? Waar? Wanneer?
Op het ene component loopt een A/B-test. Op het andere personalisatie: de ene pagina genereerd profile value X en de andere heeft doelgroep Y. Het is heel belangrijk om dit ingericht te hebben voor het personaliseren van de website. Zonder wordt de aansluiting met de bezoeker namelijk gemist en is er ruimte voor concurrenten om beter over te komen. Bewaar dus altijd het overzicht. Sitecore helpt hierin met de Experience Explorer.

Beetje verstopt
Vanuit de Experience editor kun je via de preview knop de Explorer bereiken.

3Luik
In de Explore modus kan je het bezoekersverkeer nabootsen en is er zichtbaar welke persoonlijke settings hierop van toepassing zijn. In het linker luik bepaal je voor welk verkeer/welke campagne/goals etc. je de weergave wil zien.
Kies voor Apply en je ziet welk effect dit heeft op de weergave van de pagina.

In het rechterluik bevindt zich de handige feature “ Page Configuration”. Deze geeft een overzicht van de gebruikte renderings voor die pagina. En nog belangrijker: de verschillende varianten die zijn ingesteld per rendering.

Door middel van de groene bolletjes met vinkje erin weet je welke variant wordt weergegeven.

Erg handig!
Heb je de profiling al ingeregeld voor de website? Dan weet je ook de Experience Explorer goed in te richten. Je kunt de mogelijkheden instellen in het marketing control center. De moeite waard om in te duiken. Of bij gebrek aan kennis en/of tijd kunnen wij ook een handje helpen.